Hur man gör öl hemma

Beställ på nätet och brygg din egen öl. Du kan välja mellan flera hembryggningskit. Om du planerar att göra din egen öl regelbundet, kommer du definitivt att se avkastning på din investering. Kom igång med vår guide för att göra hembryggd öl.

Koka upp vatten, humle och maltextrakt

Fyll upp en stor gammal panna med tolv liter vatten och koka upp. Tillsätt sedan 50 gram torkad humle och låt koka i ytterligare 30 minuter. När detta är gjort, tillsätt långsamt maltextrakt tillsammans med 750 gram socker och koka i ytterligare fem minuter.

Tillsätt ale-jäst och låt jäsa

Täck en steriliserad mathink med en ren duk och sila sedan försiktigt innehållet i pannan i den. Häll i ytterligare tolv liter kallt vatten och låt sedan blandningen svalna i 30 minuter. Tillsätt ett paket ale-jäst och täck sedan din hink helt och låt stå på en sval, torr plats i tio dagar.

Häll upp ölet i rena flaskor

Ett knaprigt lager borde ha bildats på toppen av blandningen vid det här laget. Se till att den har börjat brytas ned. Sedan är det bara att stoppa en halv matsked socker i varje flaska. Häll över ölet i separata flaskor och skruva på lock. Vänta sedan ytterligare 14 dagar innan festen kan börja. Få inspiration från utställningar!

Comments are closed.
Back To Top