Kokosfrossa

Av någon anledning verkar kokos vara något som antingen får människor att skjuta i höjden av lycka när det inkluderas i diverse bakverk och godiskok, eller helt slå bakut minst lika snabbt. Hur det än må vara med detta vet vi med säkerhet att ett stort antal av er läsare älskar kokos och så även vi!Kokos kommer inte helt oväntat ifrån kokosnötternas innandöme som växer bland de tropiska kokospalmernas vaggande och blad. Det har kommit att bli en viktig ingrediens i både bakverk, godis som matlagning och är nog mest troligt här för att stanna till glädje för oss kokosälskare. Vårt fokus ligger självfallet på härliga bakverk innehållandes kokos och hur man får händerna på dessa.

Kokosbollen – en klassiker

Det vore nog fel att hävda något annat än att kokosbollen har ett starkt fäste i vårt avlånga land. Kokosbollen är ett bakverk som lätt slinker ner till kaffet och som flitigt har sålts av skolklasser som velat fylla ut den gemensamma klasskassan. Självfallet har vi med aldrig sinande kokosdrömmar stått redo till undsättning och man kan nog rätt och slätt konstatera att kokosbollar oftast går åt som smör i solsken, oavsett årstid.

Choklad och kokosrutor – en kladdig favorit

Få kokosälskare har undgått kokosrutor med choklad och ni som gjort det bör för er egen säkerhet skull kolla upp receptet ögonaböj. Choklad och kokosrutor är ett lite segare och kladdigare bakverk, precis sådär som många av oss vill ha det. Största problemet är egentligen när dessa delikatesser väl ligger på kakfatet, för de är svårt att sätta stopp hur många du än fått i dig!

Gläd en kokosfantast

Då du tagit dig hit och läser dessa ord så gör vi antagandet att du liksom oss älskar bakverk i alla dess former. Med detta antagande intakt så tänker vi oss då även att få saker gör dig lika glad som när någon ger bort bakverk i present åt dig. Innehåller dessa dessutom kokos och du älskar ingrediensen lika högt som oss, är dock lyckan total. Att själv baka och ge bort eller beställa, är därför bland det mest uppskattade du kan göra för en sådan vän och har du tur så kanske även du själv får vara med och dela på mumsigheterna.

Comments are closed.
Back To Top