Tips på lite matigare fika

Ibland är man inte bara sugen på fika utan även ganska hungrig. Istället för att bara äta mer fikabröd kan man ta och fixa lite matigare fika istället. Här kommer några tips på saker man kan prova i dessa lägen.

Matiga muffins

Ett hett tips är att göra lite muffins med mer matiga fyllningar som ost, lök, oliver, skinka och annat gott. Dessa kan gå en perfekt balansgång mellan fika och mat och kan vara precis vad som behövs när man vill fika men ändå få i sig lite mer substans.

Tortillasoppa

Soppa kanske inte är det man tänker på alla gånger när det är fika, men det kan faktiskt fungera riktigt bra som ett matigare alternativ utan att bli som en komplett måltid. Är man en sådan som gillar att göra allt själv för att se till att man får i sig det man vill och behöver kan man ju även satsa på att göra sina egna tortillas. Det är inte svårt och kräver bara något enstaka redskap.

Smörgåstårta

Men kanske det mest ikoniska matiga fikat hittar man i allas vår älskade smörgåstårta. Det finns mängder av recept man kan testa och alla är ju väldigt enkla att förändra om man vill ha med något annat. Med klassiska pålägg som räkor, lax, skinka, tonfisk och liknande är det inte svårt att få en lite mer matig fika.

Leksandskaka

En Leksandskaka är som en kombination av en mjuk kaka och ett vetebröd, och passar därför perfekt in på något som ska vara lite mer matigt. De är väldigt enkla att göra och tar inte lång tid att bli klar. Perfekt för om man har lite tidsbrist men ändå vill laga något.

Comments are closed.
Back To Top