PLANERA FÖR SOMMARFESTERNA

Nu kommer äntligen värmen! Eftersom vi har så kort sommar i Sverige är det viktigt att ta vara på den. Därför vill vi vill fira den extra mycket genom att festa och partaja de ljusa nätterna igenom. Sommarens absoluta festdag är såklart midsommar. Börja planera redan nu för festen och köp det som ni behöver.

Festmaten

Mat är en central del av alla fester och därför på många sätt viktigare än drycken. Planera därför menyn ordentligt. Men även om det är en stor fest behöver inte maten vara avancerad. Det viktigaste är att den är god. Tänk på att också enkel mat med bra råvaror är gott. Du kan sätta ihop en klassisk midsommarmiddag med sill potatis och gräslök med jordgubbar till efterrätt. Eller kanske en egen variant på det? Pajer och olika typer av sallader är både lätt att göra och lätt att äta.

Aktivitet

Det är roligt om det finns lite planerade aktiviteter på festen. Tänk ut ett quiz. Musikquiz brukar vara uppskattade eller kanske ett quiz på tema “sommar”. Att leka passar även vuxna, exempelvis kan ni leka “snurra flaskan”, “Jag har aldrig” eller “vem är jag?”. Charader är definitivt en underskattad och roligt aktivitet. Om ni har musik kan du anordna en danstävling. Låt partyplanerar-genen guida dig!

Comments are closed.
Back To Top